Bog nam govori kot posameznikom

Bog nam govori kot posameznikom

Tvoja ušesa bodo slišala za teboj besedo, ki bo pravila: »To je pot, po njej hodite,« če krenete na desno ali na levo. (Izaija 30,21)

Eden izmed razlogov, zakaj nam Bog govori, je, da nam pomaga poznati razliko med prav in narobe; zato se lahko dobro odločamo. Nekaj, kar je lahko za eno osebo narobe, je za drugo dobro in obratno. Zato vsi potrebujemo individualna navodila od Boga. Seveda določene splošne smernice o tem, kaj je dobro in kaj narobe, veljajo za vse. Na primer vsi vemo, da so laganje, goljufanje in kraja napačni, prav tako kot mnoge druge stvari. Toda obstajajo stvari, ki so posebne za vsakega posameznika. Moj sin je bil na potovanju in načrtoval je, da ga podaljša za en dan. Ampak ko se je zjutraj zbudil, ni imel miru, da bi ostal, zato se je vrnil domov. Bog ima različne in edinstvene načrte za vsakogar. On pozna določene stvari o nas, ki jih niti mi sami ne poznamo.

Morda ne razumemo, zakaj nam Bog pravi, naj ne naredimo določene stvari, ki jo vsi okrog nas delajo. A če imamo občutljivo, mehko srce, Mu zaupamo in Ga ubogamo, čeprav ne razumemo, zakaj. Ni nam torej treba vedno poznati vzroka za vsako stvar, ki nas jo prosi ali jo želi od nas – moramo se samo naučiti slišati Njegov glas in ubogati.
Od vojakov, ki se urijo za bitko, se včasih zahtevajo neverjetne vaje, stvari, ki se ne zdijo smiselne. Naučijo se delati tiste stvari nemudoma in točno ter ubogajo ukaze hitro in brez vprašanj, čeprav jih ne razumejo. Če so v prvih bojnih vrstah bitke in njihovi voditelji izdajo ukaz, bi lahko umrli, če bi se ustavili in vprašali: »Zakaj?« Na enak način Bog želi, da zaupamo Njegovemu ljubečemu vodstvu v svojem življenju in Ga ubogamo brez odlašanja in brez vprašanj.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ubogajte Božji glas, čeprav ne razumete.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon