Bog ob pravem času vse prav stori

Kajti še je videnje za določeni čas in se bliža svoji izpolnitvi; ne vara in ne razočara. Če odlaša, ga le [iskreno] čakaj, kajti zagotovo pride; ne bo zamudilo svojega določenega dne.  (Habakuk 2,3)

Ali čakate, da se hrepenenje vašega srca začne uresničevati? Ali molite za osvobojenje strahu ali drugih stvari, ki vas utesnjujejo in vam preprečujejo uresničitev sanj? Ali čakate in molite za odrešenje prijatelja in družine? Ali zaupate Bogu za preskrbo, naklonjenost, napredovanje, čast in vse blagoslove, ki jih najdete v Njegovi besedi?

Ali ste že utrujeni od čakanja odgovorov na molitev? Ste zafrustrirani in se sprašujete: Kdaj, Bog, kdaj? Potem je pomembno, da veste, da je Božji čas pogosto skrivnost. On ne dela po našem urniku. Njegova Beseda pa obljublja, da On ne zamuja, niti enega dne.

Bog tako pripravi stvari, da se zgodijo točno ob pravem času! Vaša naloga ni, da ugotovite, kdaj bo to, ampak da usmerite svoj um in ne obupate, dokler ne prečkate ciljne črte in živite v polnosti neizrekljivih Božjih blagoslovov! Bolj ko zaupate Jezusu in ohranjate pogled na Njem, več življenja boste imeli. Zaupanje Bogu prinaša življenje. Vera prinaša počitek. Zato nehajte tuhtati o vsem, ampak dovolite, naj bo Bog res Bog vašega življenja.

Kratka molitev

Bog, vem, da je Tvoj čas popoln, četudi se že naveličam čakanja. Pomagaj mi, da Ti bom zaupal/-a in počival/-a v Tvojem načrtu zame.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon