Bog poskrbi za vsako podrobnost

Bog poskrbi za vsako podrobnost

Ali ne prodajajo dveh vrabcev za en novčič? In vendar nobeden od njih ne pade na tla, na da bi vaš Oče to dopustil (soglašal) in upošteval. Vam pa so celo vsi lasje na glavi prešteti. Ne bojte se torej! Vi ste vredni več kakor veliko vrabcev. (Matej 10,29–31)

Bog vam želi vsak dan govoriti po moči Svetega Duha. Želi vas voditi korak za korakom stran od težav proti dobrim stvarem, ki jih je pripravil za vas. Skrbi za najmanjše podrobnosti vašega življenja. Glede na današnjo vrstico spremlja celo število las na vaši glavi. Skrbi za želje vašega srca, želi vam razodeti resnico, ki vas bo osvobodila skrbi in strahu.

Bog je načrtoval oseben, globok, zaupen odnos z vami še preden ste se rodili, kot lahko berete v Psalmu 139,16: »Moj zarodek so videle Tvoje oči in v Tvoji knjigi so zapisani vsi dnevi [mojega življenja], preden so se sploh oblikovali, ko še noben od njih ni napočil.« Bog pozna vse naše dni in ima načrt za prav vsakega. Če bomo Boga vsak dan vprašali, kaj naj bi tisti dan naredili, in verjeli, da nas On vodi, bomo videli, da izpolnjujemo Njegov načrt za naše življenje.

Zdi se nedoumljivo, da bi Bog lahko imel načrt za vsakogar na zemlji, a hkrati to spoznanje prinaša velik mir, saj On lahko vzame zmedo in jo obrne v nekaj čudovitega, pomembnega, smiselnega, koristnega in vrednega. Vzemite si čas, da spoznavate Boga, saj v globokem, tesnem in zaupnem odnosu razkriva svoj načrt.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne pozabite, da Bog skrbi celo za vrabce – zagotovo nadzoruje vse, kar vam danes življenje prinese naproti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon