Bog se naseli

Bog se naseli

S pomočjo Svetega Duha, ki prebiva v nas, varuj in [z največjo skrbjo] ohrani dragoceni in dobri zaklad, ki ti je bil zaupan [Resnico]. (2 Timotej 1,14)

V starozaveznih časih sta se Adam in Eva sprehajala z Bogom v edenskem vrtu, Mojzes pa Ga je srečal na gori Sinaj. Dandanes se Bog ne srečuje z nami na naših vrtovih ali na bližnjih gorah, kjer lahko samo s povabilom komuniciramo z Njim. Ni se odločil, da bo živel v šotoru, kot je takrat, ko so Izraelci potovali skozi puščavo. In ne živi v stavbi, narejeni s človeškimi rokami.

Ko sprejmemo Kristusa, pride Sveti Duh prebivat v nas (gl. Janez 14,17b). Bog se je odločil, da se bo vselil v našega duha – v središčno jedro našega življenja – kjer nam je lahko bliže kot katerokoli živo bitje. Ko se Božji Sveti Duh naseli v naše srce, naš duh postane Njegovo bivališče (gl. 1 Korinčanom 3,16–17); naš duh je svet, ker je Bog tam.

Stanje svetosti, v katerega smo kot verniki postavljeni, potem vpliva na našo dušo in naše telo. Bog želi, da je ta izid viden navzven v našem vsakdanjem življenju. Pojavi se kot proces; faze sprememb, skozi katere gremo, resnično postanejo naše pričevanje njim, ki nas poznajo. V bistvu se učimo živeti od znotraj navzven! Bog je opravil osupljivo delo v našem duhu, Sveti Duh pa nas uči, kako naj živimo, da smo lahko priče svetu, ki potrebuje Boga.


BOŽJA BESEDA ZA NAS DANES: Živite od znotraj navzven!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon