Bog vas bo našel

Bog vas bo našel

Glej, Gospodovo oko je na tistih, ki se Ga bojijo [ki Ga spoštujejo, cenijo in slavijo z občudovanjem], ki čakajo Nanj in upajo v Njegovo usmiljenje in dobroto. (Psalm 33,18)

Spominjam se časa, ko sem si zelo prizadevala slišati Boga in sem se zelo bala, da bi naredila napako. Takrat sem se šele začela učiti prisluhniti Božjemu glasu. Zame je bilo nekaj novega dovoliti Svetemu Duhu, da me vodi, in bala sem se, ker nisem imela dovolj izkušenj glede poslušanja Boga, da bi vedela, ali Ga zares slišim ali ne. Nisem razumela, da Bog popravi naše napake, če je naše srce čisto.

Govoril mi je in me skušal pripraviti do tega, da bi naredila korak vere in nekaj storila. Jaz pa sem še kar naprej spraševala: “Gospod, kaj pa če Te zgrešim? Kaj če Te ne slišim zares in naredim narobe? Strah me je, da Te bom zgrešila, Bog!”

Spregovoril mi je s preprostimi besedami: “Joyce, ne skrbi. Če me boš zgrešila, te bom jaz našel.” Te besede so me opogumile, da sem storila, v kar me je Bog klical, in hkrati so prinesle globok mir mojemu srcu. Spodbudile so me, da sem naredila korak vere še mnogo mnogokrat, odkar sem jih prvič slišala. Danes sem vam to povedala, da opogumim tudi vas, da naredite korake vere, ki jih morate narediti, v odgovor na to, kar vam Bog pravkar govori.

Če si želite v svojem življenju Božjo voljo bolj kot karkoli drugega in če ste naredili vse, kar veste, da bi slišali Boga, potem morate izkoristiti priložnost, narediti korak in verjeti. Tudi če bi naredili napako, jo bo Bog popravil in obrnil v vaše dobro.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Izkoristite priložnost glede tega, kar verjamete, da ste slišali od Boga in se ne bojte, da Ga boste zgrešili.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon