Dobra dela

Dobra dela

Božja [lastnoročna] stvaritev smo (Njegovo ročno delo, izdelava), poustvarjeni (znova ustvarjeni, obnovljeni) v Kristusu Jezusu [na novo rojeni] za dobra dela, ki jih je Bog vnaprej pripravil (načrtoval) za nas … (Efežanom 2,10)

Pred leti, ko sem začela živeti z Bogom v večji zaupnosti, sem čakala na neko posebno potrditev od Njega za vse, kar sem želela narediti – dokler se nisem naučila, da Sveti Duh prebiva v meni, da bi opravljala dobra dela. Bilo je v prvih letih hoje z Bogom, ko sem čutila v srcu, naj gospe v stiski dam deset dolarjev. To željo sem nosila v srcu kake tri tedne, potem pa sem končno molila: “Bog, si res Ti, ki mi praviš, naj tej osebi dam denar? Naredila bom to, če si to res Ti!” Takrat je bilo deset dolarjev veliko in nisem se hotela ločiti od njih, dokler nisem imela jasnega navodila od Boga.

Tako jasno mi je spregovoril: “Joyce, tudi če bi ne bil jaz, ne bi bil jezen nate, če želiš nekoga blagosloviti!”

Eden izmed sadov, ko Božji Duh dejansko prebiva v nas, je dobrota (dobrotljivost) (gl. Galačanom 5,22–23). Zato si želimo biti dobri do ljudi. Bog je rekel Abrahamu, da ga bo blagoslovil, zato da bo lahko on blagoslov za druge (gl. 1. Mojzes 12,2). Predstavljajte si, kako mogočno bi bilo, ko bi prišli do tega, da bi preprosto živeli zato, da bi osrečevali druge in bi tako služili Bogu.

Svet je poln ljudi, ki so v stiski. Vedno je nekdo, nekje, ki potrebuje besedo spodbude. Nekdo potrebuje varuško za otroka, nekdo drug prevoz ali finančno pomoč. Ugotovila sem, da kadar preživljam čas z Bogom, čutim močno željo, da nekomu pomagam. Naučila sem se, da me skozi te želje nagovarja Bog. Bog je dober in ko se družimo z Njim, želimo drugim delati dobro.

Vsak dan prosite Boga, naj vam pokaže, koga lahko blagoslovite; zapomnite si, kjer je ljubezen, tam prebiva Bog (gl. 1 Janez 4,12).

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Izkoristite vsako priložnost, da naredite nekaj dobrega.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon