Dobre korenine = dober sad!

Kakor ste torej sprejeli Kristusa Jezusa za Gospoda, v njem še naprej živite, ukoreninjeni in sezidani v njem ter utrjeni v veri, kakor ste bili o njej poučeni, in polni zahvaljevanja. (Kološanom 2,6–7)

Pomembno se je zavedati, da naše obnašanje od nekod izvira. Grdo, neprimerno vedenje je kot slab sadež slabega drevesa s slabimi koreninami.

Celo življenje lahko zapravite, medtem ko se ukvarjate z zunanjimi simptomi; slab sad pa se bo pokazal nekje drugje, če ne boste odstranili korenine. To načelo vedno velja: gnil sadež zraste iz gnile korenine, dober sadež pa iz dobre.

Če se zares želite spoprijeti s slabimi sadovi, morate ubogati Pavlov nasvet Kološanom, ko jih opominja, naj bodo “globoko zakoreninjeni” v Boga.

Morda boste morali pozorno preiskati svoje lastne korenine. Če so neprijazne, škodljive ali nasilne, ne izgubite poguma. Lahko ste izkoreninjeni iz slabe zemlje in presajeni v dobro zemljo Jezusa Kristusa, da boste ukoreninjeni in utrjeni v Njem in Njegovi ljubezni.

Zapomnite si, izkoreninjenje je lahko boleče. Presajanje, ukoreninjanje in utrjevanje je proces, ki zahteva čas in napor. Toda Božje obljube prevzamemo po veri in s potrpežljivostjo.

Molim za vas, da boste globoko zasajeni in ukoreninjeni v Kristusu in boste obrodili dober sad, kamorkoli greste.

Kratka molitev

Gospod, pomagaj mi izruvati korenine iz slabe zemlje in me presadi globoko v Jezusa Kristusa, tako da bom dobro drevo z dobrimi koreninami, ki obrodijo dober sad. Vem, lahko bo boleče, ampak zaupam, da mi boš pomagal spremeniti moje življenje po veri in s potrpežljivostjo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon