Drža podrejanja

Drža podrejanja

Kdor odvrača svoje uho, da ne posluša postave [Božje in človeške], je celo njegova molitev gnusoba, sovražna in uporna [do Boga]. (Pregovori 28,9)

Današnja vrstica izraža nekaj presenetljivega o naši molitvi, kadar nimamo pravilnega odnosa do avtoritete ali pa smo uporniški – da gre za uporništvo do Boga.

Če se nočemo spremeniti, popraviti svojih stališč, preprosto ne moremo rasti ali zoreti. Če ne spoštujemo pravil podjetja, prometnih predpisov ali drugih oblik avtoritete (oblasti), potem imamo precej večje težave v stališčih, drži, kot si morda mislimo. Da uporništvo odstranimo iz svojih odnosov, stališč in vedenja, potrebujemo marljivost! Zakaj? Ker če se nočemo podrediti zemeljski avtoriteti, se ne bomo podredili Božji. To je neposlušnost in ta nam preprečuje učinkovito molitev.

Bog me je postavil za nekaj let v duhovno službo nekoga drugega, preden mi je dovolil, da začnem svojo. Morala sem se naučiti podrejanja avtoriteti. Zame to ni bilo lahko. Nisem se vedno strinjala z odločitvami, ki so jih sprejeli. Nisem vedno čutila, da z menoj ravnajo pravično. Vendar me je Bog naučil lekcije, da nismo pripravljeni biti avtoriteta, dokler se ne znamo podrediti avtoriteti.

Morda bi radi imeli višjo plačo ali si želite napredovati na delovnem mestu, a še vedno opravljate in kritizirate svojega šefa. To je vrsta uporništva in lahko ovira vaš napredek. Navzemite držo podrejanja, in doživeli boste več uslišanih molitev in jasneje boste slišali Božji glas.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Morda se zdi, da ni vse v življenju pošteno, a na koncu Bog vedno uveljavi pravico.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon