Duh milosti

Duh milosti

Če kdo zavrže (prelomi) Mojzesovo postavo, ga po pričevanju dveh ali treh prič brez usmiljenja doleti smrt. Kaj menite, koliko hujšo kazen bo zaslužil šele tisti, ki potepta Božjega Sina pod nogami … in zasramuje Duha milosti? (Hebrejcem 10,28–29)

Sveti Duh je Duh milosti. Milost je moč Svetega Duha, ki zlahka naredi, česar mi kljub naporu ne moremo. Ampak najprej je to moč, ki nas usposobi (nam omogoči), da smo v pravem odnosu z Bogom, tako da On lahko živi v nas in mi postanemo Njegov dom. S Svetim Duhom znotraj sebe lahko sežemo v svoje srce in uporabimo moč Duha milosti, da naredimo to, česar prizadevanju navkljub v lastni moči ne moremo.

Na primer, leta so pretekla, medtem ko sem si prizadevala spremeniti sebe zaradi mnogih pomanjkljivosti v značaju. Večino časa sem se počutila nemočno, bila sem zafrustrirana, ker ves moj napor in trdo delo nista obrodila sprememb. Če sem se zalotila, da sem izrekla kaj neprijaznega, česar ne bi smela, sem se odločila, da ne bom več. A ne glede na to, kaj sem storila, se nisem mogla spremeniti, včasih se mi je zdelo, da je še slabše.

Končno sem zaklicala k Bogu in priznala, da ne morem več niti poskusiti, da bi se spremenila. Takrat sem zaslišala, da mi je Bog spregovoril na srce: »Dobro. Sedaj pa lahko nekaj naredim v tvojem življenju.«

Ko Bog nekaj spremeni v našem življenju, gre slava Njemu; zato nam ne dovoli, da bi se mi spremenili kar sami. Ko poskušamo nekaj spremeniti, ne da bi se naslonili na Boga, puščamo Njega na stranskem tiru. Namesto da poskušamo spremeniti sebe, moramo samo prositi Njega, da nas spremeni, in dovoliti Njegovemu Duhu milosti, da opravi delo v nas.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Nikoli ne poskušajte nečesa narediti, ne da bi prosili Boga za pomoč.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon