Duh proti mesu

Duh proti mesu

Hodite in živite [stalno] v [Svetem] Duhu [odzivajte se, ko vas Duh vodi]; potem nikakor ne boste potešili poželenja in hrepenenja mesa [človeške narave brez Boga]. (Galačanom 5,16)

Tako kot konj, ki je zdresiran, da je vedno naravnan na gospodarjev glas, moramo biti tudi mi pripravljeni slediti Gospodu vedno v vsem, ne pa le takrat, ko se nam zdi to dobro ali pa se strinjamo s tem. Ne bo nam vedno všeč, kar bomo slišali, da nam naroča.

Zavedati se moramo, da moramo mesu občasno reči ne, če želimo slediti Bogu. In ko se to zgodi, meso trpi. Včasih se zgodi, da s polno hitrostjo drvimo v določeno smer, ko nam Gospodar nenadoma reče, naj se ustavimo, potem pa nam da navodila za drugo smer. Za nas je boleče, kadar ni po naše, sčasoma pa le dojamemo, da so Božje poti vedno najboljše.

V današnji vrstici apostol Pavel piše o nasprotju med Duhom in mesom. Če sledimo vodstvu Svetega Duha, ne bomo zadovoljili ali izpolnili želj mesa, ki nas vodijo stran od Božjega najboljšega. Ta vrstica ne pravi, da bodo želje mesa kar izpuhtele; vedno se bomo morali ubadati z njimi. Vendar če se odločimo, da bomo sledili vodstvu Svetega Duha, ne bomo izpolnjevali mesenih želja – in hudiču ne bomo naredili usluge.

Kadar se odločimo, da bomo sledili Božjemu vodstvu, bomo čutili bitko v sebi. Naše meso in Božji Duh si običajno nasprotujeta, mi pa smo skušani, da bi ohranili meseno ugodje. Toda prav vsi se moramo naučiti, da se podredimo Božjemu Duhu in premagamo mesene želje in skušnjave. Danes se odločite, da ne boste dovolili mesu, da bi vas vodil, ampak da vas bo vodil Duh Boga.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog vam želi dati svoje najboljše.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon