Duh resnice

Duh resnice

Ko pa pride On, Duh resnice (Duh, ki daje resnico), vas bo vodil v vso resnico (popolno, celovito resnico). (Janez 16,13)

Bila sem zelo nesrečna in imela sem kar precej težav v življenju, ampak leta in leta sem krivdo zanje zvračala na druge ljudi in okoliščine. Stežka sem razvijala in ohranjala dobre odnose; prepričana sem bila, da se morajo vsi ljudje, vpleteni v moje življenje, spremeniti, da bi lahko shajala z njimi. Zares mi nikoli niti na misel ni prišlo, da sem morda jaz tista, ki povzroča težave.

Ko sem nekega dne leta 1976 molila za moža, da se spremeni, me je Sveti Duh začel nagovarjati v srcu. Pretreslo me je, ko mi je nežno razkril prevaro, v katero sem se ujela, ker sem verjela, da so vsi razen mene težavni. Tri dni mi je Sveti Duh razodeval, da sem jaz tista, s katero je težko shajati, jaz sem tista, ki ji je nemogoče ostati srečna, pač pa sem kritična, dominantna in hočem vse nadzorovati – in to je bil šele začetek seznama.

Soočenje s to resnico je bilo zame izredno težko. Ampak ko mi je Sveti Duh dal milost, sem stopila na pot ozdravljenja in osvobojenja. Mnoge resnice, ki jih danes učim, izvirajo iz tega časa. Satan je velik prevarant in oče laži; če nas lahko zadrži v temi, potem nas lahko ohranja zvezane in bedne. Čeprav je lahkó spoznanje resnice in spoprijemanje z njo boleče, je življenjsko pomembno za napredek in svobodo.

Kot je Jezus povedal v današnji vrstici, Sveti Duh je Duh resnice; nagovarjal nas bo in nas vodil v vso resnico.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Prosite Svetega Duha, naj vam razodene kakšno področje prevare v vašem življenju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon