Duha ne ugašajte

Duha ne ugašajte

[Svetega] Duha ne ugašajte (ne dušite, ne potlačite, ne zavirajte in ne zatrite). (1 Tesaloničanom 5,19)

Današnja vrstica nam naroča, naj ne ugašamo Svetega Duha. Verjamem, da je pritoževanje eden izmed načinov, ko ugašamo Duha. Potrebujemo Svetega Duha, da deluje v našem življenju. Bolj ko se odločamo, da se nehamo pritoževati in se začnemo zahvaljevati (nasprotje pritoževanja), bolj svobodno deluje Sveti Duh v našem življenju. Pritoževanje je naravno; nadnaravno pa se je zahvaljevati, ko smo sredi stisk in preizkušenj.

Ljudje, ki godrnjajo in se pritožujejo, ne slišijo Boga, saj če bi Ga želeli slišati, bi se morali nehati pritoževati! Leta sem potrebovala, da sem odkrila to resnico! Godrnjala sem, se pritoževala in mrmrala in iskala napake na vsem in pri vseh, potem pa sem bila ljubosumna, ker so vsi okrog mene slišali Boga, jaz pa ne!

»Zakaj se meni ne zgodi nič dobrega?« sem stokala.
Dave me je kar naprej opominjal: »Joyce, dobre stvari se ne bodo zgodile v najinem življenju, dokler se boš razburila vsakič, ko ne gre po tvoje.«

Potem sem se razjezila nanj zaradi tega, kar mi je povedal, in sem mu zabrusila: »Ti sploh ne veš, kako se počutim in ti ni mar za to!«

Težava je tičala v tem, da sem se preveč ukvarjala s tem, kar sem sama čutila, in ne dovolj z Božjo obljubo, da mi bo pomagal. Bog nam v naših težavah ponuja svojo pomoč in nam kaže, kaj naj storimo, če med preizkušnjo ostanemo potrpežljivi (obdržimo dobro naravnanost). Pritoževanje ni znak potrpežljivosti, medtem ko hvaležnost in zahvaljevanje sta. Ko sem se naučila raje živeti po Božji besedi namesto po svojih občutkih, sem jasneje, razločneje slišala Boga. Pritoževanje odpre vrata sovražniku, hvaležnost in zahvaljevanje pa odpirata vrata Bogu.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne ugašajte Svetega Duha s pritoževanjem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon