Gospod, nauči me moliti

Gospod, nauči me moliti

Na nekem kraju je molil; in ko je nehal, Mu je eden izmed Njegovih učencev dejal: »Gospod, nauči nas moliti …« (Luka 11,1)

Ena najpomembnejših, življenje spreminjajočih molitev, ki jih človek sploh lahko izreče, je: »Gospod, nauči me moliti.« To ni preprosto »Gospod, nauči me moliti,« ampak »Gospod, nauči me (mene) moliti.« Vidite, ni dovolj samo poznati molitve; vedeti moramo, kako naj molimo – govorimo in poslušamo Boga – kot posamezniki, ki so v globokem, zaupnem, dinamičnem osebnem odnosu z Bogom, h kateremu molimo. Čeprav načela molitve veljajo za vsakogar, smo vendarle posamezniki, zato Bog bo vsakogar izmed nas vodil v molitev in pogovor z Njim na poseben, edinstven, oseben način.

Včasih sem se udeleževala mnogih »molitvenih seminarjev« in potem sem si prizadevala v svoji molitvi ponoviti, kar sem slišala od drugih. Sčasoma pa sem spoznala, da ima Bog zame osebni molitveni načrt – način, kako mi govori in kako Ga najučinkoviteje slišim – in morala sem ugotoviti, kaj to je. Začela sem govoriti: »Gospod, nauči me moliti.« Bog mi je prepričljivo in ganljivo odgovoril in čudovito izboljšal moje molitveno življenje.

Če želite uživati globlji, zaupnejši, mogočnejši odnos z Bogom v molitvi, vas spodbujam, da izrečete: »Gospod, nauči me moliti.« Naredil bo to in kmalu boste opazili večjo svobodo in učinkovitost v svoji molitvi. Bog vas bo vodil v edinstven, svež načrt, ki čudovito deluje za vas.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Dovolite Bogu, da vas (na)uči moliti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon