Jejte “močno hrano” Božje Besede

Jejte “močno hrano” Božje Besede

Močna hrana je za odrasle, za take, ki imajo zaradi svoje trajne drže izurjena čutila in duševne sposobnosti, da razlikujejo in ločijo med tem, kar je moralno dobro in plemenito, in tem, kar je zlo in nasprotuje bodisi Božjim bodisi človeškim zakonom. (Hebrejcem 5,14)

Spominjam se, kako sem hranila svoje otroke, ko so bili dojenčki. Dokler sem jim dajala banane in breskve, je bilo vse dobro. Ko pa sem jim ponudila žličko graha, so rekli “Pppfff!” Tako sem morala postrgati grah z bradice in ponovno potisniti žličko nazaj v usta. Nekaj časa je trajalo, a prej ali slej so jedli grah.

Enako je z dojenčki kristjani. Ko začnemo uživati Božjo Besedo, začnemo duhovno rasti. Nehamo živeti v mesenosti in začnemo delati, kar On želi.

Pregovori 4,18 nam povedo, da se steza pravičnih sveti svetleje in jasneje vsak dan, ko se še naprej nasičujemo z Božjo Besedo. Ključni besedi sta ‘še naprej’. Še naprej moramo imeti radi Besedo, jo proučevati in poslušati, da nas lahko spremeni.

Ste kdaj zapeljali skozi rumeno luč? Morda se vam je mudilo in ste mislili, da to lahko naredite. Če to delate vedno znova, boste prej ali slej povzročili prometno nesrečo. Podobno je z Božjo Besedo.

Če še naprej počnemo, kar vemo, da ne bi smeli, in se skušamo prikrasti mimo, bomo lahko prizadeti. Božja Beseda je tu zato, da nas zaščiti.

Pismo Hebrejcem 5,14 pravi, da je močna hrana za tiste, ki so zreli, in so se zaradi izkušenosti naučili razlikovati med tem, kar je prav, in kar je narobe.

“Močna hrana” Besede vas bo “obsodila”, ampak to je dobro. To je Sveti Duh, ki vas v vašem srcu prepričuje, da vaša stališča zaudarjajo, oziroma da ste na napačni poti.

Hranite se z Besedo, to je ključno, da gre vaše življenje v pravo smer. Zato ne bodite dojenčki … Sprejmite močno hrano Besede!


Kratka molitev

Gospod, vem, da je Tvoja Beseda edina pot k zrelosti. Vodi me in mi pomagaj rasti, ko prejemam močno hrano Tvoje Besede. Tako bom lahko tak človek, kakršnega si Ti ustvaril, da sem v Kristusu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon