Kaj pa vi upate?

Vrnite se v trdnjavo [varnosti in uspeha], ujetniki upanja. Že danes oznanjam, da ti bom dvojno povrnil. (Zaharija 9,12)

Nekaj bi vas rada vprašala: Kaj pa vi upate? Kaj pričakujete v svojem življenju? Ali pričakujete, da se bo zgodilo nekaj dobrega ali da boste razočarani?

Toliko ljudi čuti brezup v teh časih. Ampak Jezus ni umrl za nas zato, da bi bili brez upanja. Umrl je zato, da bi bili lahko polni upanja.

Hudič skuša ukrasti vaše upanje in on vam bo lagal. Nagovarjal vas bo, da se ne more zgoditi nič dobrega v vašem življenju, da dobre stvari, za katere vam je mar, ne morejo trajati. Če se spopadate s težko situacijo, vam bo rekel, da se to nikoli ne bo končalo. Vi pa stojte trdno in ohranite upanje. Zapomnite si, da je hudič lažnivec. Bog lahko vse spremeni!

Naš Oče je dober in On ima dobre načrte za vaše življenje. Če boste obdržali upanje, posebej sredi težav in negotovosti, vam On obljublja, da bo »dvojno povrnil«. Zato ne odnehajte, zavračajte obup. Začnite pričakovati, da bo Bog nekaj naredil – nekaj dobrega!

Kratka molitev

Gospod, Ti si moje upanje. Satan je lažnivec, zato ga ne bom poslušal in ne bom izgubil upanja. Pričakujem, da Ti narediš dobre stvari v mojem življenju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon