Kako pridobim modrost

Kako pridobim modrost

Če se boste spreobrnili (pokesali) in prisluhnili mojemu svarilu, glejte, vam bom jaz [Modrost] izlila svojega duha, razodevala vam bom svoje besede. (Pregovori 1,23)

Kadar nam Bog govori, moramo moliti in slediti Njegovemu vodstvu. Poslušnost ne sme biti le občasen dogodek za nas; mora biti naš način življenja. Velika razlika je med ljudmi, ki hočejo ubogati Boga vsak dan, in tistimi, ki Ga želijo ubogati samo takrat, kadar potrebujejo Njegovo pomoč, da zlezejo iz težav. Bog zagotovo pokaže ljudem, kako naj se rešijo iz težav, vendar On poklanja obilen blagoslov tistim, ki so se odločili, da bodo z vsem srcem živeli Zanj in je poslušnost njihov življenjski slog. Edina pot do resničnega miru je poslušnost Bogu.

Mnogi ljudje poslušajo in ubogajo Boga, kar se tiče pomembnih zadev. Ne zavedajo pa se, da poslušnost v drobnih stvareh vpliva na Njegov načrt za njihovo življenje. Sveto pismo jasno pove, da če ne bomo zvesti v malih stvareh, nikoli ne bomo postali vladarji nad večjimi stvarmi (gl. Luka 19,17). Bog nima prav nobenega razloga, da bi nam zaupal veliko odgovornost, če nismo zvesti v izpolnjevanju manjših stvari, za katere nas je prosil.

Rotim vas, ubogajte Boga celo v najdrobnejših stvareh. Brat Lovrenc, menih iz šestnajstega stoletja, je bil znan po tem, da je nenehno hodil v Božji prisotnosti. Rekel je, da je v poslušnosti do Boga z veseljem pobral slamnato bilko s tal zaradi ljubezni do Njega.

V današnji vrstici Bog pravi, da nam bo razodeval svoje besede, če Ga bomo poslušali, ko nas opominja. Če sledimo Njegovemu vodstvu in z veseljem naredimo vsako drobno stvar, ki nas jo prosi, nam bo odprl svojo modrost in bomo imeli več razodetja, kot smo si ga kadarkoli predstavljali.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Če ste zvesti v malem, vas bo Bog postavil za vladarja nad večjimi stvarmi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon