Misli in usta

Misli in usta

Iz polnosti (preobilnosti, prepolnosti) srca govorijo usta. (Matej 12,34)

Današnja vrstica me spominja na gospo, ki je prišla na eno izmed naših konferenc in mi zaupala, da nikoli ni nehala razmišljati in govoriti o svojih težavah, kljub temu da je bila že poučena, naj se ne osredotoča nanje. Vedela je, da mora nehati misliti na slabe, negativne stvari, toda bila je nemočna glede tega.

Ta gospa je bila zlorabljena; srečala je precej žensk z enako bolečino. Ko so se pogovarjale, je ugotovila, da ji je Bog povedal že vse, kar je povedal njim; toda one so to ubogale, medtem ko ona ni. One so obnovile svoj um z Božjo besedo, medtem ko je ona potiskala težave vse globlje v dušo, ker jih ni hotela spraviti stran iz svojega uma.

Na kar usmerimo svoj um, bo sčasoma prišlo iz naših ust. Ker ta gospa ni hotela ubogati Boga in ni nehala razmišljati in govoriti o težavah, se je znašla v ječi, iz katere ni mogla pobegniti. Stvari iščemo tako, da o njih razmišljamo in govorimo. Ta gospa bi lahko uporabljala misli in besede, da bi iskala Boga, a uporabljala jih je za iskanje še več prav teh stvari, ki jih je poskušala premagati.

Spodbujam vas, iščite Boga, tako da mislite in govorite o Božjih stvareh, hkrati pa prosite Svetega Duha, naj izpolni vaš um in usta s stvarmi, za katere On želi, da se nanje usmerite.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Danes razmišljajte o stvareh, ki vas osrečujejo, ne o stvareh, ki vas potrejo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon