Na pomoč!

Na pomoč!

Jaz, Gospod, tvoj Bog, držim tvojo desnico; jaz sem Gospod, ki ti pravi: “Ne boj se; jaz ti bom pomagal!” (Izaija 41,13)

Ne glede na to, da mislimo, kako dobro upravljamo svoje življenje, je resnica, da potrebujemo pomoč pri vsem. V vsakdanjem življenju potrebujemo vse vrste pomoči. Pogosto potrebujemo kar precej časa, preden to spoznamo. Radi verjamemo, da lahko neodvisno in brez pomoči naredimo vse, kar mora biti storjeno. Kakorkoli že, Gospod nam je poslal Božjega Pomočnika, zato ker nujno potrebujemo pomoč. Jezus sam nenehno posreduje za nas, ko sedi na Božji desnici (gl. Hebrejcem 7,25; Rimljanom 8,34). To nam pove, da v svojem življenju neprestano potrebujemo Božje ukrepanje, Njegovo posredovanje. V resnici Ga zelo potrebujemo, saj smo povsem nemočni, da bi sami ravnali na prav način.

Prav tako se nam morda zdi, da lahko uravnavamo sebe in svoje življenje vsaj nekaj časa. Prej ali slej pa se kaj pripeti in stvari začnejo razpadati, če živimo v lastni moči, namesto da bi sprejeli Božjo pomoč.

Mnogokrat nam gre kar dobro, dokler se ne pojavijo težave. Lahko pridejo v obliki razpadlega zakona, smrti ljubljene osebe, izgube službe ali česa drugega, kar nam veliko pomeni. Sčasoma pa vsi pridemo do točke, kjer moramo prepoznati svojo potrebo.

Če želimo živeti tako, kot je Bog za nas nameraval – izpolnjeni s pravičnostjo, mirom in veseljem (gl. Rimljanom 14,17), moramo priznati, da potrebujemo pomoč in da jo moramo sprejeti od Svetega Duha, Tistega, ki Ga je Bog poslal, da nam pomaga.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Priznajte, da potrebujete pomoč, in zaupajte, da vam bo Sveti Duh pomagal.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon