Najboljši prijatelj, ki ga boste kdajkoli imeli

Najboljši prijatelj, ki ga boste kdajkoli imeli

… Obstaja prijatelj, ki je bolj vdan (zvest, stoji ob strani) kot brat. (Pregovori 18,24)

Če bi morala prepoznati najpomembnejši ključ do učinkovite molitve in do globokega, zaupnega odnosa z Bogom, bi rekla, da je to prijateljstvo z Bogom, saj se Mu približam kot Njegova prijateljica. Ko gremo k Bogu prepričani, da nas On vidi kot svoje prijatelje, se nam odpirajo nova čuda. Doživljamo svobodo in pogum, ki ju potrebujemo za učinkovito molitev.

Če Boga ne poznamo kot prijatelja in če nismo prepričani, da On razmišlja o nas kot svojih prijateljih, Mu bomo neradi povedali, kaj potrebujemo, ali pa Ga prosili za kaj. Če imamo trd, zadržan odnos z Bogom, je lahko naša molitev formalna, uradna. Če pa gremo k Njemu kot k svojemu prijatelju, ne da bi izgubili občudovanje in spoštovanje do Njega, bo naše sporazumevanje z Njim ostalo sveže, vznemirljivo in globoko zaupljivo.

Prijateljstvo po naravi obsega dvosmerno ljubezen, da ljubimo in da smo ljubljeni. To je gotovost, da je nekdo na tvoji strani, da ti želi pomagati, navija zate, te spodbuja in vedno misli na tvoje dobro. Prijatelj je nekdo, ki ga ceniš, je sodelavec, partner; nekdo, ki ti je dragocen, nekdo, s komer želiš preživljati čas in s komer uživaš. Prijatelj postanete, ko vlagate čas v nekoga in z njim in ko je ta oseba del vašega življenja. Spodbujam vas, da gledate na Boga kot na svojega prijatelja. Ravnajte z Njim spoštljivo in častno, ampak ravnajte z Njim kot s svojim prijateljem in naučite se sporazumevati z Njim tako odkrito in sproščeno kot z zemskimi sopotniki. On je najboljši prijatelj, ki ga boste kdajkoli imeli.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Vi ste prijatelj/-ica Boga.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon