Naše največje hrepenenje

Naše največje hrepenenje

Ne bodo lačni ne žejni, privid jih ne zavede, žgoč veter ali sonce jih ne zadene. On, ki je usmiljen z njimi, jih bo vodil, spremljal jih bo k vodnim vrelcem. (Izaija 49,10)

Bog ne želi, da hrepenimo po čemerkoli drugem bolj kot po Njem. To ne pomeni, da si ne smemo želeti stvari, ampak da si jih ne smemo želeti bolj, kot si želimo Njega. Želi si, da bi mi vsak dan živeli v resničnosti Njegove prisotnosti in da bi bili povsem zadovoljni s tem, kdo On je.

Današnji verz govori o prividu. V resnici nas žeja po Bogu, ampak če se ne zavedamo, da je On tisti, po komer hrepenimo, smo lahko hitro zavedeni, tako kot privid zavede žejne popotnike v puščavi. Satan nas lahko pretenta tako, da se osredotočimo na stvari, ki nas v resnici nikoli ne bodo zadovoljile. Nič nas ne more zadovoljiti razen Boga, zato moramo pripraviti svoj um, da išče Boga. Če Mu damo prvo mesto v svojih željah, mislih, pogovorih in odločitvah, bo naša žeja resnično potešena in ne bomo zavedeni.

Imamo upravičene potrebe in Bog jih želi izpolniti. Če iščemo Njegov obraz (prisotnost), bomo ugotovili, da je Njegova roka do nas vedno odprta. Če pa iščemo stvari, smo lahko hitro zavedeni, in morda ugotovimo, da smo zapravili dobršen del življenja, ko smo sledili prividu – stvarem, ki so se nam zdele nujno potrebne, a sploh niso bile.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog ima vse, kar potrebujete.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon