Navdušite se!

Navdušite se!

Veselil sem se, ko so mi rekli: »V GOSPODOVO hišo pojdemo!« (Psalm 122,1)

Kot kristjani imamo mnogo blagoslovov! Lahko poznamo Boga, slišimo Njegov glas, sprejmemo Njegovo ljubezen, zaupamo, da bo naredil, kar je najbolje za nas, in počivamo v dejstvu, da nadzira vsako področje našega življenja. Imamo veliko razlogov za navdušenje! Navdušujemo se nad vsemi možnimi drugimi stvarmi, zakaj se torej ne bi navdušili nad svojim odnosom z Bogom?

Ljudje pogosto pravijo, da je vsako vidno izražanje veselja ali vneme na duhovnem področju »emocionalizem« (duševno, čustveno). Končno sem spoznala, da je Bog tisti, ki nam je dal čustva. Čeprav noče, da bi nam čustva gospodovala, nam jih je dal z namenom, in del tega je veselje, zadovoljstvo. Če smo zares veseli Boga, kako naj ne bi pokazali teh čustev? Zakaj bi morala biti naša duhovna izkušnja suhoparna in dolgočasna, pusta in mlačna? Bi moralo biti krščanstvo izraženo z dolgimi obrazi, žalostno glasbo in otožnimi obredi? Zagotovo ne!

V današnji vrstici David pove, da je bil vesel, ker gre v Gospodovo hišo. V Drugi Samuelovi knjigi 6,14 je »na vso moč plesal« pred Gospodom. Prav tako je igral na citre, prepeval Bogu in se navdušeno veselil. Ampak David je živel pod staro zavezo. Mi danes živimo pod novo zavezo, in pod njo smo vsi, ki verujemo v Kristusa, polni upanja, veselja in miru (gl. Rimljanom 15,13). Ni se nam več treba boriti in truditi, da bi bili Bogu sprejemljivi, ampak počivamo v milosti, da nas je Jezus naredil sprejemljive. Ni nam več treba poskušati, da se opravičimo s svojimi deli, saj smo opravičeni po veri. Lahko prepoznamo Njegov glas in uživamo Njegovo prisotnost. Osvobojeni smo bili vseh vrst vezi! To so velikanski razlogi za navdušenje!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Napišite deset razlogov, zakaj ste navdušeni nad odnosom z Bogom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon