Ni vredno primerjave

Ni vredno primerjave

Mislim namreč, da trpljenja sedanjega časa (sedanjega življenja) ni vredno primerjati s slavo, ki se bo razodela nam, v nas, za nas in bo razlita na nas! (Rimljanom 8,18)

Kaj pomeni, da smo deležni Kristusovega trpljenja? Kadarkoli naše meso želi narediti nekaj, Duh Boga pa želi narediti nekaj drugega, bo naše meso trpelo, če se odločimo, da sledimo Duhu. Trpljenje nam ni všeč, ne maramo ga, ampak današnji verz pravi, da če želimo biti deležni Kristusove slave, moramo biti pripravljeni, da smo deležni tudi Njegovega trpljenja.

Še vedno se spominjam svojega trpljenja v prvih letih hoje v poslušnosti Božjemu Duhu. Mislila sem: »Dragi Bog, ali bom sploh kdaj opravila s tem? Ali bom kdaj prišla do tega, da Te bom lahko ubogala in me to ne bo bolelo?«

Ko nam meseni apetit ne kroji več usode, pridemo do tega, da je ubogati Boga láhko, preprosto, prijetno opravilo in da pravzaprav uživamo, ko Ga ubogamo. Nekatere stvari, ki so bile zame prej težke in boleče, so mi zdaj lahke. In to se zgodi vsakomur, ki je pripravljen iti skozi težave, da pride do slave.

V Pismu Rimljanom 8,18 Pavel pravzaprav pravi: »Sedaj malce trpimo, pa kaj potem? Slava, ki bo prišla iz naše poslušnosti, zdaleč prekaša trpljenje, ki ga prenašamo sedaj.« To je dobra novica! Karkoli trpimo, karkoli prestajamo, je popolnoma nič v primerjavi z dobrimi stvarmi, ki jih bo Bog naredil v našem življenju, ko bomo vztrajali z Njim.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog bo naredil velike stvari v vašem življenju, ko vztrajno napredujete z Njim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon