Nikoli ne obupajte

Nikoli ne obupajte

Ne naveličajmo se, ne omagujmo in nikar se ne utrudimo, ko ravnamo plemenito in prav, kajti ob pravem času in določeni sezoni bomo želi, če ne izgubimo poguma in ne opešamo. (Galačanom 6,9)

Eden izmed razlogov, zakaj ljudje ne prepoznajo Božjega glasu, je preprosto dejstvo, da prezgodaj obupajo. Pavel in Sila sta okoli polnoči v ječi častila in slavila Boga (gl. Apostolska dela 16,25). Mnogo ljudi bi obupalo in šlo precej bolj zgodaj spat. Naše vodilo bi moralo biti: »Nikoli ne obupaj.«

Spodbujam vas, ne obupajte, ko govorite Bogu in čakate Nanj, da vas nagovori, ne glede na vse. Vsak dan preživljajte čas z Bogom. Človek, ki noče odnehati, je tisti, ki ga satan ne more premagati. Prav satan želi, da obupate in izrečete nekaj podobnega:

  • »Nikoli ne bom dobil/-a boljše službe.«
  • »Nikoli se ne bom poročil/-a.«
  • »Nikoli ne bom poravnal/-a dolgov.«
  • »Nikoli ne bom shujšal/-a.«

Drže, podobne tem, zagotavljajo, da ne boste ničesar prejeli! Lahko pa se odločimo za drugačno držo, ki pravi: »Bog je zvest svoji Besedi in nikoli ne bom obupal/-a.« Eden izmed najpomembnejših razlogov, zakaj ljudje nikoli ne vidijo sadov svojih molitev, je, da obupajo. Želi bomo ob pravem času, ampak, kdaj je to? Takrat ko Bog ve, da smo pripravljeni sprejeti, za kar smo prosili. Do takrat je naša edina naloga, da ostanemo zvesti. Še naprej molite in še naprej ubogajte.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog nam ponuja drugo možnost; če torej potrebujete nov začetek, je danes pravi dan zanj!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon