Obdržite Božjo skrivnost

Obdržite Božjo skrivnost

Kadar pa ti moliš, pojdi v svojo [zasebno] sobo, zapri vrata in moli k svojemu Očetu, ki je na skrivnem. In tvoj Oče, ki vidi na skrivnem, ti bo odkrito povrnil. (Matej 6,6)

Po mnogo letih izkušenj z Bogom sem spoznala, da nismo ravno dobri pri ohranjanju skrivnosti, ki bi morale to tudi ostati. Današnja vrstica nakazuje, da je to, kar molimo, med nami in Bogom, zato ni treba, da to razkazujemo drugim. Želimo si slišati Boga, vendar pa ni treba od trenutka, ko začutimo, kaj nam pravi, komaj čakati, da to povemo drugim. Morda je to včasih dobro, so pa tudi časi, ko moramo stvari, ki so med nami in Bogom, obdržati zase.

Ko je Jožef sanjal, da se bodo oče in bratje nekega dne priklanjali pred njim, je najbrž šlo za otroško neumnost, ki ga je spodbudila, naj jim to tudi pove. Najbrž je bila prav ta neumnost tisto, kar je Bog moral urediti v Jožefu, preden mu je lahko zaupal odgovornosti, ki jih je imel v mislih zanj. Zelo pogosto je naša nepripravljenost, da bi obdržali skrivnost, znak nezrelosti. Menim, da bi lahko v svojem življenju videli več očitnih Božjih nagrad, če bi se lahko naučili, kot pravi današnja vrstica, prepoznati razliko med tem, kaj naj povemo, kaj pa ohranimo kot skrivnost.

Bog nam bo več razodel, če nam lahko zaupa. Naučimo se ohraniti stvari v svojem srcu, dokler nam Bog ne dovoli, da jih izrečemo.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bodite previdni, kaj rečete, kadar so vaša čustva razburkana.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon