Obnavljajte svoj um

Obnavljajte svoj um

Preobražajte (spreminjajte) se s popolno obnovo svojega uma, da boste lahko razpoznavali [zase], kaj je dobra in sprejemljiva in popolna Božja volja, in celo katera stvar je dobra in sprejemljiva in popolna [v Njegovih očeh za vas]. (Rimljanom 12,2)

Ko sem bila stara devet let, sem sprejela Jezusa Kristusa kot svojega Odrešenika. Zavedala sem se svojega grešnega stanja in iskala odpuščanje pri Bogu preko Jezusa. Takrat sem se rodila iz Duha, a nisem zares razumela, kaj se je zgodilo v mojem življenju. Nihče me ni poučil, zato sem izkustveno ostala v temi, čeprav je v meni živela Luč.
Kot mlada odrasla sem zvesto hodila v cerkev, bila sem krščena, udeleževala sem se poučevanj o izlitju Svetega Duha in delala sem vse, kar sem razumela, da moram delati, a kljub vsemu temu nisem nikoli občutila bližine, zaupnosti in domačnosti z Bogom. Prepričana sem, da so množice ljudi danes v enakem položaju in prav tako so bili mnogi drugi v preteklih stoletjih.

Čeprav sem si prizadevala po svojih najboljših močeh biti “religiozna”, sem se naučila, da Jezus ni umrl zato, da bi nam dal religijo; umrl je, da bi nam omogočil osebni odnos z Bogom preko sebe in preko moči Svetega Duha, ki ga je potem poslal, da prebiva v vsakem verniku.

Kot sem omenila, sem bila rojena iz Duha, toda primanjkovalo mi je razodetja, kaj to zares pomeni. Ljudje so lahko zelo premožni, a če so prepričani, da so revni, njihovo življenje ne bo prav nič drugačno od tistih, ki živijo v revščini. Če imajo ljudje čudovito dediščino, a ne vedo zanjo, je ne morejo uživati.

Današnja vrstica nam pravi, da ima Bog za nas načrt glede uma. Njegova volja do nas je dobra, sprejemljiva in popolna, toda mi moramo povsem obnoviti svoj um (misli), preden lahko sploh izkusimo vse to dobro, ki ga je Bog načrtoval (gl. Rimljanom 12,1–2). Ko proučujemo Božjo besedo, obnavljamo svoj um in pridobimo nove drže in nove vzore. Naučiti se moramo razmišljati tako, kot razmišlja Bog!

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Razmišljajte tako, kot razmišlja Bog!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon