Od Boga dane želje

Od Boga dane želje

Razveseljuj se v Gospodu in ti bo dal, kar želi in skrivaj prosi tvoje srce. (Psalm 37,4)

Eden izmed načinov, kako nam Bog govori, je po posvečenih željah našega srca. Bog polaga prave želje v naše srce in potem jih uresniči. Spominjam se, kako sem želela narediti bučkin kruh, a nisem imela niti daru niti časa za to. Preprosto sem rekla: »Gospod, res si želim svežega bučkinega kruha.« Potem pa nisem več pomislila na to. Približno teden dni kasneje mi je gospa, ki ni poznala moje želje, izročila škatlo. Ko sem jo odprla, je bil v njej domač bučkin kruh. Boga razveseljujejo majhne in velike stvari, ki jih dela za nas. Vedno bi morali ceniti in ohranjati hvaležnost za vse to.

Prositi moramo Boga, da nam da posvečene ali svete želje. Običajno si želimo naravnih stvari, kot so uspeh, finance, lep dom in dobri odnosi, a želeti bi si morali tudi duhovnih stvari. Morali bi si želeti, da globlje in bolj zaupno spoznamo Boga; da vedno izkazujemo sadove Duha, še posebej ljubezen; da tako služimo Bogu, da poveličujemo Njega; da smo vedno poslušni Bogu itd. Prosimo Boga, da odstrani mesene želje in položi v nas posvečene želje.

Bog polaga v nas želje, ki bodo prinesle Njegovo pravičnost, mir in veselje v naše življenje (gl. Pismo Rimljanom 14,17). Te želje nikoli ne nasprotujejo Njegovi Besedi.

Napačne želje nas mučijo in nestrpni smo glede uresničenja. Posvečene želje pa pridejo skupaj s pripravljenostjo, da čakamo na Božji način in Njegov čas.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Položite svoje želje pred Boga, molite za to in zaupajte Bogu, da vam jih bo uresničil, če in kadar bo to prav in dobro za vas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon