Odprite vrata

Odprite vrata

Glej, stojim pred vrati in trkam. Če kdo sliši, posluša in upošteva moj glas in odpre vrata, bom vstopil k njemu in večerjal z njim in on [bo večerjal] z menoj. (Razodetje 3,20)

Ko sem odprla vrata svojega srca polnosti Svetega Duha in Njegovemu delovanju v sebi, mi je začel govoriti in osvetljevati vsako področje mojega življenja; prav ničesar ni bilo, v kar ni bil vpleten. Všeč mi je bilo, po drugi strani pa ne, če veste, kaj mislim.

Bog mi je spregovoril, na kakšen način se pogovarjam z ljudmi in o ljudeh. Spregovoril mi je, kako trošim denar, kako se oblačim, kdo so moji prijatelji in kaj delam za zabavo. Spregovoril je o mojih mislih in držah. Spoznala sem, da pozna moje najgloblje skrivnosti in da nič ni skrito pred Njim. On ni bil več le delček mojega nedeljskega obiska cerkve, ampak se je zdelo, kot da gospodari celi hiši! Nikoli nisem vedela, kdaj mi bo spregovoril o nečem iz mojega življenja. Kot sem že omenila, bilo je navdušujoče, a hkrati tudi polno izzivov, ker sem vedela, da bo Njegova beseda vodila k spremembam mojega življenja.

Na določenih področjih si želimo sprememb, ampak ko pridejo, je zastrašujoče. Pogosto si želimo, da bi se spremenilo naše življenje, ne pa življenjski slog. Morda nam ni všeč, kar imamo v življenju, vendar se sprašujemo, ali ni to vseeno bolje kot druge možnosti. Lahko čutimo tesnobo ali strah, da bi izgubili nadzor nad svojim življenjem in dovolili Nekomu, ki Ga ne vidimo, da prevzame nadzor nad njim.

Slišati in ubogati glas Boga, ko deluje v našem življenju, pomeni živeti za Njegovo veselje, v Njegovo slavo, ne v svojo. Morda smo nervozni ali pa se bojimo odpreti vrata vsakega področja svojega življenja Njemu, ampak zagotavljam vam, vredno je.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Povabite Boga v vsako področje svojega življenja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon