Ostanite uravnoteženi

Ostanite uravnoteženi

Bodite dobro uravnoteženi (zmerni, treznega uma), bodite budni in vedno previdni, kajti vaš nasprotnik, hudič, se potika naokrog kakor lev, ki rjove [v siloviti lakoti], in išče, koga bo zgrabil in požrl. (1 Peter 5,8)

Poslušanje Svetega Duha nas ohranja v ravnovesju na vsakem področju našega življenja. Sveti Duh nam pove, kadar zapravljamo preveč denarja ali pa ga potrošimo premalo, kadar govorimo preveč ali pa ne dovolj in celo takrat, ko počivamo preveč ali pa ne dovolj. Kadarkoli delamo nečesa preveč ali premalo, smo izven ravnovesja.

Današnji verz nas opozarja, naj bomo uravnoteženi, treznega uma, da nas satan ne bo izkoristil. Leta me je izkoriščal, ker nisem imela ravnovesja v pristopu do dela. Zdelo se mi je, da se mora vse v mojem življenju razporediti okrog dela. Vse dokler sem delala in bila zaposlena z opravki, nisem čutila krivde, ki jo je satan uperjal vame. Ampak tista potreba po neprestanem delu ni bila od Boga, ni me usmerjala k Božjemu ravnovesju. Delo je dobro, ampak prav tako sem potrebovala počitek in sproščeno zabavo.

Vsak dan, ko želite prisluhniti Bogu, Ga prosite, naj vam pokaže področje iz vašega življenja, ki ni v ravnovesju, in sodelujte z Njim, da ga zregulirate. Veliko je stvari, ki jih moramo uskladiti, zato zlahka izgubimo ravnovesje; toda Bog je vedno pripravljen priskočiti in nam pomagati na tistem področju. Samo vprašajte Ga, ali delate česa preveč ali premalo, in spremenite, kar vam On priporoča.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ostanite v ravnovesju z Božjo pomočjo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon