Osvežite se

Osvežite se

Spokorite se (spremenite svoj um in namene), spreobrnite se in se vrnite [k Bogu], da se vam izbrišejo (prečrtajo) grehi, tako da pridejo časi osvežitve (pomiritve, poživljenja) od Gospodove prisotnosti (Gospodovega obličja) … (Apostolska dela 3,19–20)

Bog pokaže svojo prisotnost na mnogotere načine. Večino časa Ga ne moremo videti, ampak, podobno kot pri vetru, lahko vidimo posledice Njegovega delovanja v nas. Če sem utrujena, naveličana, razočarana ali zaskrbljena zaradi nečesa, potem pa preživim nekaj časa z Bogom in me to osveži, takrat vem, da je veter Duha zavel vame.

Bog želi prinesti osvežitev v naše življenje. Ne bodite razočarani ali izgoreli v svoji duši, saj odgovor živi znotraj vas. Če ste prezaposleni, da bi preživljali čas z Bogom, ste preprosto preveč zaposleni. Zato prilagodite svoj urnik. Ne pregorite, ne vznemirjajte se, ne bodite zaskrbljeni in pod pritiskom, ko so vam na voljo časi osvežitve.

Naučite se odmakniti od življenjske prezaposlenosti, da preživite nekaj časa z Bogom, tako kot je delal Jezus. Ne morete čakati na ljudi okoli sebe, da vam bodo odobrili čas, ki ga potrebujete z Bogom. Vedno bo kdo našel kaj, za kar misli, da morate vi narediti! Najprej si zjutraj oddvojite čas, če je le možno, in potem poskusite vzeti še nekaj “malih duhovnih počitnic” preko dneva. Odložite svoje delo za dve ali tri minute; globoko zajemite sapo, da se sprostite, in preprosto povejte Gospodu, kako Ga imate radi in da Ga potrebujete. Preostanek časa bodite tiho v Njegovi prisotnosti; osveženi boste na neverjeten način.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne pregorite in ne bodite pod stresom; vzemite si čas, da se osvežite v Gospodovi prisotnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon