Oznanjajte evangelij tako, da poskrbite za praktične potrebe

Oznanjajte evangelij tako, da poskrbite za praktične potrebe

Kralj jim bo odgovoril: “Resnično, povem vam: Karkoli ste storili enemu od [po človeškem mnenju] teh mojih najmanjših bratov, ste meni storili.” (Matej 25,40)

Slišala sem zgodbo o evangelistu, ki je v Rusiji hodil naokrog in pripovedoval ljudem: “Jezus te ljubi. Jezus te ljubi.”

Medtem ko je ponujal letake, mu je neka gospa rekla: “Veste kaj? Niti vaša pridiga niti letaki ne bodo napolnili mojega trebuha.”

Ta zgodba poudari nekaj pomembnega: včasih moramo pokazati ljudem Božjo ljubezen tako, da najprej zadovoljimo njihove osnovne potrebe, potem pa jim povemo veselo novico o Jezusu.

Jezus je spregovoril o pomenu človekovih fizičnih potreb. V 25. poglavju Evangelija po Mateju je rekel, da kadarkoli nahranimo lačnega, ali napojimo žejnega, ali priskrbimo oblačila za človeka v stiski, ali poskrbimo za bolnega, je tako, kot da bi to naredili Njemu samemu. Pokazal nam je, kako lahko pomagamo na praktičen način in tako pripravimo čudovito priložnost za pričevanje.

Šele ko nekdo vidi, kako deluje Božja ljubezen v njegovem življenju na praktičen način, mu je lažje verjeti našemu sporočilu, da ga Bog ljubi.

Kako naj to uporabimo? Lahko začnemo z nečim majhnim, na primer, objamemo nekoga, ki se ne počuti sprejetega. Potem lahko nadaljujete tako, da podpirate organizacijo, ki skrbi za bolne, lačne in žejne. Mogoče lahko pomagate kot prostovoljec v kuhinji za brezdomce, mogoče v svoji skupnosti ali pa greste na misijonsko potovanje v drugo deželo in pomagate tistim ljudem. Če se odločite, da boste pomagali drugim ne le z besedami, ampak tudi na praktične načine, so možnosti neskončne.


Kratka molitev

Gospod, želim, da moje besede sledijo dejanjem. Pokaži mi, kako naj praktično pomagam ljudem, ki mi jih pošiljaš na pot, tako da lahko okusijo moč Tvoje ljubezni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon