Podarite si darilo

Podarite si darilo

Bodite drug do drugega dobrosrčni, blagi in usmiljeni (razumevajoči, prijazni, sočutni, milostni, ljubeznivi) in odpuščajte drug drugemu [rade volje, brez oklevanja in velikodušno], kakor je tudi vam Bog odpustil. (Efežanom 4,32)

Neodpuščanje, grenkoba, zamere ali kakršnikoli prestopki nas lahko onesposobijo, in zato ne moremo slišati Boga. Božja beseda je zelo jasna na to témo. Če želimo, da Bog odpusti naše grehe in prestopke do Njega, moramo odpustiti drugim njihove grehe in prestopke do nas.

Pismo Efežanom 4,30–32, odlomek, ki vsebuje našo današnjo vrstico, nas pouči, da užalostimo Svetega Duha, kadar gojimo v svojem srcu negativna čustva, kot so jeza, zamera, užaljenost in sovražnost. Kadar nekomu iz kateregakoli razloga ne odpustimo, naše srce otrdi in tako ovira občutljivost za Božje vodstvo v našem življenju.

Nekdo je nekoč rekel, da je zadrževanje neodpuščanja kot pitje strupa, pri čemer upamo, da se bo zastrupil naš sovražnik. Zakaj bi zapravili svoje življenje zaradi jeze ali grenkobe do nekoga, ki verjetno uživa v svojem življenju in ga sploh ne zanima, da ste razburjeni? Naredite si uslugo – odpustite tistim, ki so vas prizadeli! Podarite si dar odpuščanja. Prineslo bo mir vašemu srcu in vam omogočilo, da boste slišali Božji glas in sledili Njegovemu vodstvu.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Podarite si dar, tako da odpustite drugim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon