Ponižni dobijo pomoč

Ponižajte se [degradirajte, spustite, znižajte sebe v lastnih očeh] pod mogočno Božjo roko, da vas ob svojem času poviša. (1 Peter 5,6)

Jezus nas je povabil, naj vse skrbi in bremena vržemo Nanj. Zakaj mnogi izmed nas ne storimo tega? Morda se ne zavedamo, kako obupni in nesrečni smo, ko prenašamo breme skrbi.

Edina pot do zmage v lastnem življenju je iskanje Božje modrosti. On sam je rekel, naj nehamo skrbeti, če želimo doseči mir. Ko nam pot prekrižajo stvari, ki bi nas lahko vznemirile in zaskrbele, potrebujemo Božjo pomoč. Kako jo dobimo? Prvo Petrovo pismo 5,6 nam naroča, da se moramo ponižati.

Videti je precej jasno in preprosto, a nekateri še vedno trpijo, ker so preveč trmoglavi, da bi prosili za pomoč. Ponižni pa jo dobijo. Če vaš pristop ne deluje, zakaj ne bi poskusili Božjega?

Ko se ponižamo in Boga prosimo, naj nam pomaga, potem je On zmožen sprostiti svojo moč v našo težavo. Šele takrat lahko resnično uživamo življenje. Ponižajte se torej in dovolite, da On vzame vaše skrbi.

Kratka molitev

Bog, vem, da sam/-a ne morem mirno obvladovati svojega življenja. Zato se danes ponižam in Te prosim za pomoč. Zaupam Ti in Ti prepuščam nadzor svojega življenja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon