Preprosta molitev

… Iskrena (srčna, goreča, vztrajna) molitev pravičnega sprosti velikansko moč [spremembe]. (Jakob 5,16)

Naučila sem se, da preproste, iskrene molitve, ki so polne vere, vedno pritegnejo pozornost Boga. Na žalost pa to pogosto spregledamo in sprevračamo molitve v veliko predstavo. V resnici je molitev preprost pogovor z Bogom.

Ko molimo, se moramo paziti govorjenja, ki bi vzbujalo pozornost ali občudovanje. Včasih se nam zdi, da moramo zveneti zgovorno in prepričljivo. S svojim izražanjem hočemo vzbuditi občudovanje Boga in zveneti sveto. Bog pa bi se rad samo pogovarjal z nami.

On želi, da se pogovarjamo z njim tako, kot bi se pogovarjali s prijateljem; ne da spreminjamo ton glasu. Če čez dan ne govorimo zbornega jezika, ga ne uporabljajmo niti v molitvi.

Prav tako nam ni treba moliti več ur. Dobro je, da načrtujemo in si oddvojimo čas za molitev in takrat bi morali res samo moliti, dokler ne dokončamo. Potem se lotimo drugih opravil, dokler spet ne začutimo potrebe po molitvi.

Edini način, da bo molitev za vas izpolnjujoča, je, da jo preprosto uporabite kot možnost slavljenja in zahvale Bogu za vse, kar dela za vas; prosite ga, naj vam pomaga in vključujte ga v vse, kar delate. On ni tu zato, da bi ga očarali … On je tu zato, da bi živel z vami. Ne nastopajte. Le povabite ga v svoje življenje.

Kratka molitev

Sveti Duh, ne dovoli, da molitev sprevračam v predstavo. Nočem moliti na določen način ali določen čas, samo da bi te očaral. Preprosto želim, da si moj najbližji prijatelj in si del vsakega področja mojega življenja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon