Prevzemite odgovornost

Blagor (srečen, navdušen do zavidanja) človeku, ki ga opominjaš in vzgajaš, o Gospod, in ga učiš iz svoje postave. Daješ mu moč, da se pomiri po dneh nesreče, dokler se krivičniku [neizogibno] koplje jama. (Psalm 94,12–13)

Ko nas življenje ali ljudje razočarajo, smo odgovorni, da ostanemo stabilni in še naprej živimo z Božjim namenom.

Razmislite o Psalmu 94,12–13. Ste opazili, da ne pravi, naj nas Bog pomiri, ampak pravi, da nam On daje moč, da se pomirimo. Z Bogom smo partnerji. On nam daje sposobnost, naš del pa sta odgovornost in uporaba sposobnosti.

Odgovornost pomeni, da »se odzovemo na sposobnost, ki jo imamo«. Neodgovorni pa želi, da Bog naredi vse, medtem ko sam ne naredi ničesar, razen da ravna po svojih čustvih. Vi pa ne dovolite, da čustva prevzamejo vodstvo. Glasno izjavite prav zdaj: »Ne bom se več smilil samemu sebi.« Lahko vam obljubim, da se boste na koncu bolje počutili, če prevzamete odgovornost, kot pa če se ji izognete.

Bog skrbi za vas, ne bo pa prevzel vaših dolžnosti. Usposablja vas, da jih vi naredite. Naj še enkrat poudarim, da jih On ne bo opravil namesto vas! Izzivam vas, da ste neomajni, prevzamete odgovornost in začnete sodelovati z Bogom, da boste okusili blagoslov, ki vam ga je namenil.

Kratka molitev

Gospod, Tvoja Beseda pravi, da si mi podaril sposobnost, da ostanem miren. To sprejemam. Ne bom dovolil, da bi me vodila moja čustva. Odgovoren bom in odzival se bom tako, kot Ti želiš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon