Približajte se

Približajte se

Približajte se Bogu in se vam bo približal. (Jakob 4,8)

Ni vsak pripravljen plačati zahtevane cene, da bi bil blizu Bogu. Ni si vsak pripravljen preprosto vzeti potrebnega časa ali vlagati, kar je treba, v duhovno rast. Bog nas ne prosi za ves čas. Zagotovo želi, da delamo stvari, ki jih ne pojmujemo kot »duhovne«. Oblikoval nas je s telesom, dušo (um, volja in čustva) in duhom, zato pričakuje, da bomo skrbeli za vsa ta področja.

Vaje za telo in skrb za dušo zahtevata čas in napor. Poskrbeti moramo tudi za svoja čustva; da se veselimo in zabavamo ter uživamo v družbi drugih ljudi. Naš um se mora ravno tako vsakodnevno obnavljati in napredovati. Poleg tega imamo še duhovno naravo, na katero moramo biti pozorni. Da ostanemo v ravnovesju in zdravi, si moramo vzeti čas, da poskrbimo za svoje celotno bitje.

Prepričana sem, da je vprašanje odnosa, zaupnosti, domačnosti z Bogom vprašanje časa. Pravimo, da nimamo časa, da bi iskali Boga, resnica pa je, da si vzamemo čas za stvari, ki so nam najpomembnejše. Vsak dan nas kaj vznemiri in odvrača, ampak če bi nam bilo pomembno poznati Boga in slišati Njegov glas, bi to tudi naredili. Ne poskušajte stlačiti Boga v svoj urnik, ampak si raje oblikujte urnik okrog časa z Bogom.

Spoznavanje Boga je dolgoročno vlaganje, zato ne bodite razočarani, če nimate takojšnih rezultatov. Trdno se odločite, da boste počastili Boga s svojim časom, in poželi boste sadove.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Tako kot telo potrebuje redno vadbo, je treba tudi duhovno redno vaditi. Zagotovo boste videli rezultate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon