Sprejemajte prave misli

… vsako misel in namen vseskozi vodimo v ujetništvo poslušnosti Kristusu (Mesiju, Maziljenemu). (2 Korinčanom 10,5)

Kristjanom ni treba sprejeti vsake misli, ki nam pride na pamet. Namesto tega bi morali oceniti vsako misel, ali ustreza standardu Svetega pisma, tako kot nam zgornji verz naroča, naj delamo.

Tu je koristen primer: Če vas nekdo prizadane, se takoj takrat in tam odločite, da se ne boste zaradi tega vznemirjali več dni. Sicer satanu ponudite možnost, da zaseje semena grenkobe.

Namesto tega lahko zavrnete negativno mišljenje in ne dovolite, da vam odtečeta mir in veselje.

Obrnite se k Bogu in mu recite: »Oče, potrebujem Tvojo moč. Po veri se odločam, da sprejmem Tvojo milost, da odpustim tistim, ki so z menoj neprimerno ravnali ali mi naredili krivico. Prosim Te, da jih blagosloviš, meni pa pomagaj, da grem naprej. V Jezusovem imenu, amen.«

Ko prenavljamo svoj um z Božjo Besedo, se bo naše mišljenje spremenilo in uskladilo s Svetim pismom. Potem se bodo dan za dnem vzpostavljale in krepile Božje meje okoli naših misli. Te meje ne bodo samo preprečile sovražnikove prevare, ampak vam bodo pomagale živeti še bolj prijetno in bogaboječe.

Kratka molitev

Gospod, samo tega si želim, da sprejemam prave misli, ki so usklajene s Tvojim načinom razmišljanja in govorjenja. Opozarjaj me, kadar mi sovražnik prinaša slabo misel, tako da lahko storim, kar pravi Tvoja Beseda in ujamem tako misel v poslušnosti Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon