Ste kaj ujeli?

Ste kaj ujeli?

Jezus jim je rekel: »Fantje (otroci), nimate nič mesa (rib), kajne? [Ste ujeli kaj, kar boste jedli skupaj s kruhom?] (Janez 21,5)

Evangelij po Janezu v 21. poglavju pripoveduje zgodbo o Jezusovih učencih, ki so ribarili vso noč, a niso nič ujeli. Ste kdaj čutili, da ste naredili vse, kar veste, a kljub temu niste poželi dobrih rezultatov? Če ste to doživeli, potem veste, kako so se počutili.

Jezus se je prikazal, poklical učence z obale in jih vprašal je, ali so kaj ujeli. Odgovorili so, da niso. Naročil jim je, naj vržejo mrežo na desno stran čolna in bodo ujeli ribe. Naredili so tako in ujeli so toliko rib, da mreže niso mogli izvleči. Ta zgodba ponazarja, kaj se zgodi, ko sledimo Božji volji, v primerjavi s tem, kaj se zgodi, ko delamo po svoje.

Ko jim je Jezus zastavil vprašanje, je v bistvu rekel: »Ali delate kaj dobrega pri tem, kar skušate narediti?« To je vprašanje, ki bi si ga morali zastaviti, kadar ne moremo pokazati sadov prizadevanj, ki smo jih vložili v projekt, s katerim se ukvarjamo.

Ko »ribarimo« izven Božje volje, je prav tako, kot bi lovili na napačni strani čolna. Včasih se borimo, se trudimo, delamo in se naprezamo, ko poskušamo narediti nekaj velikega. Poskušamo spremeniti stvari, ljudi ali sebe. Poskušamo več zaslužiti ali si pridobiti višji položaj na delovnem mestu. Lahko delamo in si prizadevamo na vse mogoče načine, a še vedno nimamo česa pokazati za svoje napore, razen izgorelosti.

Ste zadnje čase kaj ujeli? Ste kaj dosegli, razen tega, da ste se namučili? Če niste, morda ribarite na napačni strani čolna.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Če prosite Boga za pomoč in poslušate Njegov glas, vam bo povedal, kam vrzite svojo mrežo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon