Svoboden in odločen

Svoboden in odločen

[Moj odločen namen je] da bi spoznal Njega … in da bi … spoznal moč, ki izvira iz Njegovega vstajenja … (Filipljanom 3,10)

Nenehno iskanje Boga ni vedno lahko, je pa zagotovo vredno tega. Vendar pa Boga ne morete zares iskati, če niste najprej izkusili resnične svobode.

Bog nas želi osvoboditi, to je Njegovo poslanstvo. Čudovito je biti osvobojen krivde, obsodbe in nenehne skrbi, kaj ljudje mislijo o nas.

Ko vemo, kdo smo v Kristusu, smo osvobojeni strahu pred neuspehom. To nam daje pogum, da smo zmožni slediti Božjim obljubam.

Največja svoboda, ki mi jo je Bog dal, je svoboda, da sem to, kar sem.  Leta in leta sem si prizadevala biti nekaj, kar nisem; zdelo se mi je, da moram biti kot ta ali oni, kljub temu, da sem ves čas vedela, da nisem taka kot drugi. O, še vedno sem poskušala biti kot drugi, dokler se nisem skozi odnos z Bogom naučila, da me je On ustvaril tako, kot sem. To me je osvobodilo mene same, tako da se lahko osredotočim na Jezusa in dosegam tiste, za katere Bog želi, da jih dosežem.

Pismo Filipljanom 3 pravi, da je bil Pavel odločen ali nepopustljiv, da bi dosegel to, za kar je Jezus Kristus umrl, da bi spoznal Njega in moč Njegovega vstajenja. Ko priznamo Jezusa kot svojega Gospoda (ko se na novo rodimo), se v nas dvigne duh odločnosti. Lahko ga poimenujemo Sveti Duh gorečnosti ali vneme. Prav ta nam daje moč, ki jo potrebujemo v težkih časih, da si rečemo: “Ne bom odstopil od intimnega, gorečega, globokega osebnega odnosa z Bogom. Ne bom se odrekel temu, kar Kristus želi, da sem.”

Odločite se, da stojite trdno v veri in sprejmete Božje obljube. Zapomnite si, pripadate Njemu, On vam je dal duha odločnosti!


Kratka molitev

Gospod, želim si novega življenja, odločnega iskanja Tebe in Tvojih obljub. Zaupam Ti, da mi boš pomagal postati, za kar si me ustvaril, in izkušati resnično svobodo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon