Ti si ta, ki dvigaš naše glave

A Ti, Gospod, si ščit zame, moja slava, Ti mi dvigaš glavo. (Psalm 3,4)

Bog ima dobre načrte za vas in želi, da se veselite življenja. Ne želi, da živite z duhom teže, obupa, potrtosti ali razočaranja. Dobra novica je, da se vaša drža in pogled lahko spremenita, ko gledate na Boga in dovolite, da vas On dvigne.

Psalmist pravi, da je Bog ščit zame, moja slava, tisti, ki mi dviga glavo. Premišljujte o izrazu »tisti, ki mi dviga glavo«. Kadar hodi kdo okrog s povešeno glavo, domnevamo, da je žalosten ali potrt. Če se vi tako počutite, vedite, da vam Bog lahko dvigne glavo in duha.

Zapomnite si, Bog ima dober načrt s prihodnostjo in upanjem za vsakogar izmed nas. Ker je z nami, lahko mislimo in govorimo v skladu z Njegovo voljo. Lahko vadimo dobro naravnanost v vsakodnevnih okoliščinah. Ko se razmere zaostrujejo in težave pritiskajo, lahko pričakujemo, da Bog vse obrne na dobro, tako kot je obljubil v Besedi.

Kratka molitev

Gospod, Ti si moja slava in Ti mi dvigaš glavo. Odločil/-a sem se, da gledam Tebe. Pomagaj mi, da si Ti v središču moje pozornosti. Zaupam Ti, da boš izpolnil dobre načrte, ki jih imaš v današnjem dnevu zame.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon