Ujemite Božjo vizijo zmage!

Ujemite Božjo vizijo zmage!

Gospod te bo naredil za glavo in ne za rep; samo navzgor boš šel in nikoli navzdol, če boš poslušal zapovedi GOSPODA, svojega Boga, ki ti jih danes dajem, in jih vestno izpolnjeval. (5 Mojzes 28,13)

Izbojevala sem že nekaj velikih zmag. Bog me je osvobodil mnogih starih grehov, vezi in navad. Navdušenost nad svobodo, ki sem jo doživela, je popolnoma osupljiva. Bog pa želi, da to okusimo vsi.

Še so bitke, ki jih moram izbojevati, in ovire, ki jih moram premagati; prepričana sem, da to velja tudi za vas. Spodbujam vas, da izberete eno od njih, s katero bi se danes radi soočili.

Nato si predstavljajte, kako živite v zmagi, ki jo imate po Kristusu. Zamislite si, kakšno bo vaše življenje, ko boste svobodni.

Odlomek iz 5 Mojzes 28,13 mi je posebna spodbuda. Opogumite se in preberite celo poglavje. Bistveno sporočilo je: Če boste ubogali Boga, vas bo blagoslovil, neposlušnost pa ima za posledico prekletstvo. To pa je močna spodbuda, kajne?

Rada sodelujem z Bogom, da zmagujem, in ne dovolim sovražniku, da bi mi vladal. Mislim, da je najbolj vznemirljivo potovanje preprosto reči: “Gospod, želim se spremeniti. Želim Ti ugajati.”

Ko začnete tako razmišljati, ste lahko osvobojeni ene vezi, nato se premaknete k drugi in potem k tretji. Prav kmalu boste ugotovili, da živite v avtoriteti, ki jo imate v Kristusu.

Le kako bi živeli brez navdušenja nad rastjo in spremembo? Sicer boste zamudili priložnosti za dobre stvari, ki jih Bog želi narediti po vas.

Vzemite si danes nekaj časa in si predstavljajte, kakšna oseba bi radi bili. Začnite iskati Božjo svobodo. Tako boste nekega dne z Bogom lahko naredili vse!


Kratka molitev

Gospod, verjamem, da lahko izkusim Tvojo svobodo. Danes se lahko vidim svobodnega v Tebi. Okrepi me, ko Ti želim ugajati in živeti v avtoriteti, ki si mi jo dal.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon