Ustvarite pravo vzdušje

Ustvarite pravo vzdušje

Če je mogoče, kolikor je odvisno od vas, živite v miru z vsemi ljudmi. (Rimljanom 12,18)

Če želimo slišati Boga, moramo ustvariti spodbudno, ugodno vzdušje za Njegovo prisotnost. Z vzdušjem mislim na okolje ali prevladujoče razpoloženje, ki nas obdaja. Vzdušje ustvarimo z odnosom, stališči, naravnanostjo; določena naravnanost krepi in povečuje ali pa ovira in preprečuje naš odnos z Bogom. Da bi slišali Boga, potrebujemo vzdušje miru. Za mir lahko poskrbimo s svojo naravnanostjo vere v Boga in pripravljenostjo odpustiti tistim, ki so nas razburili.

Ko je prisoten spor, ga lahko začutimo. Prav tako lahko zaznamo mir v prostoru, kjer so ljudje mirni. Kamorkoli gremo, moramo ustvarjati in ohranjati mirno vzdušje, ker ne moremo slišati Boga sredi nemiru. Naravnanost k sporom in nesoglasjem ne ustvarja vzdušja, kjer bi Bog spregovoril. On bo govoril v mirnem vzdušju, kjer so srca – in misli – v miru in polni ljubezni.

Da bi uživali polnost Božje prisotnosti, moramo okrog sebe in v svojem srcu neprestano vzdrževati vzdušje, ki dopušča, da častimo Njega. Če želimo slišati Boga, moramo vso napačno naravnanost prinesti pod oblast Jezusa Kristusa; tako pomagamo ustvariti vzdušje, kjer lahko začutimo Njegovo prisotnost in slišimo Njegov glas.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Naj bo vaša vloga biti »mirovnik«.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon