Zabavajte se

Zabavajte se

Veselo srce je dobro zdravilo in vedre misli delujejo zdravilno. (Pregovori 17,22)

Želite slišati zabavno zgodbo? Veliko jih poznam in zgodile so se ob vsakdanjih dogodkih, v običajnem življenju. No, takrat ko so se te zgodbe dogajale, se nisem smejala. Sem pa vesela, da se jim lahko smejim zdaj.

Na primer, nisem mislila, da je smešno, ko si nisem mogla urediti frizure. Ampak če bi vi videli, kaj sem naredila glede tega, bi se prav gotovo smejali. Ni bilo preveč smešno, ko sem poskušala šivati oblačila, še posebej ne ljudem, ki naj bi jih nosili. In kako sem bila razdražena, ko mi je moj mož vrgel papirnate brisače kar čez prehod v trgovini! A zdaj vem, da se je znal malo zabavati, ne glede na to, kaj je delal. Vesela sem, da sem se naučila prepoznati humor, ko pogledam na podobne dogodke.

Seveda ni vse v življenju nujno zabavno, a mislim, da se moramo vsi naučiti zabavati. Če bi si vsak dan vzeli čas za razmislek, stavim, da bi našli trenutek, ki vam je prinesel nekaj radosti ali pa se lahko zaradi tega vsaj nasmejite.

Bog želi, da se Njegovi otroci zabavajo. Sveto pismo pravi, da je veselo srce dobro zdravilo. Mislim, da mi vsi potrebujemo zdravo mero smeha vsak dan – večkrat na dan. Preprosto, ne morete se preveč veseliti!

Spodbujam vas, da namenoma poiščete nekaj, kar vas vsak dan spravi v smeh … In zagotovo podarite nasmeh nekomu drugemu, smejte se z njim in mu polepšajte dan!


Kratka molitev

Gospod, Tvoja Beseda pravi, da je veselo srce kot dobro zdravilo. Hvala, ker mi pomagaš najti radosti in zabavo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon