Zanesimo se na Boga

Zanesimo se na Boga

Hodite in živite [stalno] v [Svetem] Duhu … tako nikakor ne boste stregli poželenjem mesa. (Galačanom 5,16)

Kadarkoli smo nezadovoljni, to pomeni, da smo se nehali zanašati na Boga. To se morda sliši kot drzna izjava, ampak razmislite: Bog nam je dal svojega Svetega Duha in svojo milost, da nam pomagata, ko se srečujemo z ovirami na poti. Nezadovoljstvo in razočaranja udarijo, ko nočemo biti odvisni od Boga in želimo delati po svoje.

Ko sem to dojela, mi je res pomagalo. Kadar sem postala nezadovoljna, sem se opomnila, kaj res počnem: skušala sem prevzeti mesto Svetega Duha. Poskusila sem biti Sveti Duh mlajši!

Se borite z duhom neodvisnosti? Ko zavračate odvisnost od Boga, v bistvu pravite: “Prav, Bog, cenim, da si tu, ampak poglej me, kaj delam.” Včasih se je težko v vsem zanašati na Boga, ampak prav to je ključ do zmage, ki jo potrebujemo vsak dan svojega življenja.

Bog nas je odrešil in nam pomagal. Potem pa ni rekel: “No, to je to. Zdaj pa kar sam poskrbi zase!” On nas večno rešuje, kar pomeni, da nas bo vodil in nam pomagal, če se le naslanjamo Nanj.

Pismo Galačanom 5,16 nas roti, naj hodimo in živimo [stalno] v [Svetem] Duhu … tako nikakor ne bomo stregli poželenju mesa. Zapomnite si, ne pravi: “Premagajte meso sami, neodvisno od Boga …tako nikakor ne boste stregli poželenju mesa.” Ne, pravi, naj živimo v Svetem Duhu.

Odločite se, odrecite se neodvisnosti in se raje zanašajte na Svetega Duha. Obljubim, ne boste obžalovali!


Kratka molitev

Gospod, Ti si vse, kar potrebujem. Pomagaj mi, da ne bom zaupal vase, ampak vate in se zanašal vedno le nate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon