Zaščitni znak pravega kristjana

Živite v harmoniji z drugimi; ne bodite naduti (snobovski, ponosni, domišljavi), marveč se brez oklevanja prilagajajte [ljudem, stvarem] in se prepustite ponižnim nalogam. Nikoli se ne precenjujte, ne imejte se v svojih očeh za modre. (Rimljanom 12,16)

Eden izmed najpomembnejših vidikov ljubezni je nesebičnost. V Pismu Rimljanom 12,16 je označena kot pripravljenost na prilagajanje in privajanje na potebe in želje drugih.

Ljudje, ki so dojeli pomen tega citata in ga uporabljajo v svojem življenju, so se naučili, kaj pomeni »zmanjšati se« na ljubezen. Niso sebični. Naučili so se prilagajati in privajati drugim.

Po drugi strani pa nekateri previsoko razmišljajo o sebi in se težko prilagajajo in privajajo drugim. Njihovo prenapihnjeno mnenje o samih sebi povzroči, da druge vidijo kot »majhne« in »nepomembne«. Sebično pričakujejo, da se bodo drugi prilagajali njim, vendar pogosto niso sposobni sprejemati drugih, ne da bi se razjezili ali vznemirili.

Kakšna oseba pa ste vi? Včasih sem bila precej sebična, a zdaj vam iz izkušenj lahko povem, da nesebičnost prinaša mnogo več zadovoljstva v osebno življenje.

Zaščitni znak pravega kristjana je sposobnost prilagajanja drugim. Se boste danes nesebično prilagodili nekomu drugemu?

Kratka molitev

Gospod, vsak dan mi pokaži, kako naj se ljubeče prilagajam drugim. Želim biti nesebičen in se prilagajati, da zadovoljim potrebe drugih, kadar jih lahko. Pokaži mi, kako naj jih dosežem s Tvojo ljubeznijo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon