Zaupajte Mu v vseh okoliščinah

Tudi če bi hodil po [globoki, temni] dolini smrtne sence, se ne bom bal niti trepetal pred hudim, ker si Ti z menoj; Tvoja palica [ki zaščiti] in Tvoja opora [ki vodi], ti me tolažita. (Psalm 23,4)

Pogosto mislimo, da zaupamo Bogu za stvari, ki jih potrebujemo ali želimo. Toda resnični odnos zaupanja v Boga se razteza daleč preko zaupanja, da nekaj dobimo od Njega. Moramo se naučiti, da Mu zaupamo, ko smo v postopku pridobivanja tistih stvari, ki si jih želimo.

V moji preteklosti je bilo obdobje, ko sem se intenzivno osredotočala na zaupanje Bogu za stvari in govorila: »To si želim, Bog … Potrebujem to in ono, Bog.« Začel mi je kazati, da pridobivanje teh stvari ni najpomembnejše v mojem življenju.

Želel me je učiti, kako naj Mu zaupam v takšni meri, da bom v vseh okoliščinah stabilna in bom imela nenehno dobro naravnanost. Moral me je naučiti, da nas ne bo vedno reševal, ko se bomo želeli izvleči iz določenih okoliščin, ampak da je vedno z nami, ko se soočamo s težavami.

Bog nas ne bo vedno rešil takrat, ko mi mislimo, da bi nas moral, ampak On je vedno z nami. Zavedajte se, da je Bog z vami prav zdaj, namesto da se osredotočate na končni izid. Blizu vam je, zato Mu zaupajte, da bo hodil z vami skozi celoten postopek.

Kratka molitev

Gospod, tako sem vesel, da si z menoj. Ne zaupam Ti samo tega, da mi boš dal stvari, ampak Ti zaupam vsakodnevne življenjske okoliščine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon