Zaupajte v Božjo moč

Zaupajte v Božjo moč

Moja beseda in moje oznanilo nista bila v prepričevalnih (mikavnih in vabljivih) besedah modrosti, ampak v izkazovanju [Svetega] duha in moči, zato da vaša vera ne bi temeljila na človeški modrosti (človeški filozofiji), ampak na moči Boga. (1 Korinčanom 2,4–5)

Izobrazba je pomembna, ampak vedno moramo imeti v mislih, da je Božja modrost boljša in dragocenejša kot posvetna izobrazba in človeška filozofija. Apostol Pavel je bil visoko izobražen mož, a je čvrsto izjavil, da je Božja moč tista, ki je dala vrednost njegovemu pridiganju, ne pa njegova izobrazba.

Poznam veliko ljudi, ki so z odliko diplomirali na univerzi in imajo težave pri iskanju zaposlitve. Prav tako pa poznam ljudi, ki niso imeli priložnosti, da bi šli študirat, in se zanašajo na Boga, da jim bo dal naklonjenost, in dobijo krasne službe. Komu zaupate? Bogu ali svojemu znanju? Ne glede na to, kaj vemo ali koga poznamo, bi morali zaupati samo v Kristusa in Njegovo moč.

Pavel je v Prvem pismu Korinčanom 1,21 omenil, da svet z vso svojo človeško modrostjo in filozofijo ni spoznal Boga, a On se je odločil, da se bo razodel in rešil človeštvo preko norosti oznanjevanja. Žal mnogokrat vidimo, da bolj kot so nekateri izobraženi, teže jim je verovati na preprost, otroški način. Preveč znanja v glavi in umovanje se lahko obrneta proti nam, če nismo pazljivi, ker Boga lahko spoznamo edino po Duhu in s srcem, ne z možgani. Naj vaša vera zagotovo temelji na Božji moči, ne pa na človeški filozofiji; naj vam pomaga na vseh življenjskih področjih.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Božja moč lahko premaga vse ovire, s katerimi se srečujete v življenju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon