Egy arasznyival se tudod meghosszabbítani az életed

Egy arasznyival se tudod meghosszabbítani az életed

„Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is?” Mt 6.27

Az aggódás semmi jóra nem vezet. Semmin nem változtat. Elpazarolt idő olyan dolgon idegeskedni, amivel kapcsolatban nem tehetünk semmit – amit csak Isten változtathat meg.

A Biblia azt mondja, hogy nem tudjuk az életünket meghosszabbítani egy arasznyival sem. Mégis, mi újra csak aggódunk, aggódunk, és még egy kicsit aggódunk, de ez végül nem vezet sehova.

Minden alkalommal, amikor felidegesítjük magunkat, rengeteg érzelmi energiát emésztünk fel. Kifáradunk, zavart okoz az egészségünkben, elrabolja az örömünket, és mégsem változtat semmin. Abba kell hagynunk, hogy olyan dolgokat próbálunk megváltoztatni, amiket csak Isten képes. Ha mégis ezt tesszük, az ördög tapsol, és kárörvendően azt mondja: „Hahaha, megfogtam újra!”

Jézus az mondja a Jn 14:27-ben, hogy „nyugodjunk meg” és a Jn 16:33 pedig, hogy „bízzunk”. Ha ezt tesszük, az dupla ütés az ördögnek. Amikor rájössz, hogy úgyse tudsz mindent megoldani, az megnyugvást hoz, és amikor rájössz, hogy Isten viszont képes erre, akkor az bizodalmat eredményez.

Ezért ne aggódj, hanem nyugodj meg, bizakodj és késztesd menekülésre az ördögöt!

Ima:

Uram, az aggódással nem megyek semmire, ezért abbahagyom. Hálás vagyok, hogy Te meg tudod oldani mindazt, amit én nem. Csendesítsd le a bensőmet, és bíztass engem!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon