Mint egy gyermek

Ezt mondta: “Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. (MÁTÉ 18:3)

Amai igevers úgy beszél a gyermekekről, hogy ők bíznak, alázatosak, szeretetteljesek és megbocsátóak. Csak gondolj bele, mennyivel jobban élveznénk az életünket, az Istennel és másokkal való kapcsolatunkat, ha egyszerűen e négy erény szerint működnénk. Nyilván Jézus is különösen fontosnak gondolta ezeket a tulajdonságokat, hiszen azt mondja, nem léphetünk be nélkülük a mennyek országába. nem élvezhetjük Isten királyságának előnyeit, és tarthatjuk meg a rossz hozzáállásunkat egyszerre.

Mikor arra gondolok, hogy meghalljuk Isten hangját, látom, mennyire fontos, hogy olyanok legyünk, mint a gyermekek, mert ők elhiszik, amit mondanak nekik.

Egyesek szerint a gyermekek hiszékenyek, bármit elhisznek, nem számít, milyen nevetségesen hangzik is. Én nem gondolom, hogy a gyermekek hiszékenyek; szerintem bíznak. Isten biztosan nem akarja, hogy hiszékenyek vagy naívak legyünk, azt szeretné, ha bíznánk Benne. Van, hogy olyanok árulnak el minket, akiket szerettünk és akikben megbíztunk, emiatt kísértést érzünk, hogy ne bízzunk enkiben, de nem fizethet mindenki azért, amit egyetlen ember tett velünk.

Vannak olyanok a világban, akikben nem lehet megbízni, de van rengeteg jó ember is, és ellen kell állnunk annak, hogy a gyanakvás szellemében éljünk.

Isten teljesen megbízható. sajnálatos módon egy emberi lényben sem bízhatunk feltétel nélkül, de Istenben igen.

Isten azt akarja, hogy gyermekként jöjj Hozzá, teljesen bízz meg Benne, és hidd el minden szavát – mert Ő teljesen megbízható.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Ne hagyd, hogy egy vagy két rossz tapasztalat meghatározza egész életedet!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon