Pihenj meg az ajándékban

Mivel még nem teljesedett be az ő nyugalmába való bemenetel ígérete, gondosan ügyeljünk arra, hogy közülünk senki le ne maradjon erről. (ZSID 4:1)

Mikor a megigazulásról tanítok, szeretem az alábbi példát használni hozzá, kérlek, te is adj egy esélyt neki! Ülj le egy székre, aztán próbálj ülni a széken. tudom, furan hangzik, mert már ott ülsz a széken. Ha már egyszer rajta ülsz, nem tudsz semmit tenni, hogy ennél jobban ott üljél. Ugyanígy van ez a megigazulással is. Jézus áldozata által megigazultunk Isten előtt, és nem tehetünk semmit azért, hogy még igazabbak legyünk annál, mint amilyenné tett minket. A viselkedésünk fejlődhet, de addig nem, míg el nem fogadtuk megigazulásunkat Jézuson keresztül. Jézus az igazság székébe ültet minket, és meg kell tanulnunk lazítani, és nem erőlködni azon, hogy olyanok legyünk, amik már vagyunk. nincs az a jócselekedet- mennyiség, ami valaha igazzá tenne minket Isten előtt, kizárólag Krisztus. ezt erősítette Pál apostol, mikor így imádkozott, hogy kitűnjék róla őáltala: nincsen saját igazsága a törvény alapján, hanem a Krisztusba vetett hit által van igazsága Istentől a hit alapján (lásd Fil 3:9).

Mikor valóban megértjük, hogy semmivel nem tudjuk magunkat igazzá tenni, és nem kell semmit bizonyítanunk Istennek, akkor képesek vagyunk megpihenni a megigazulás ajándékában, amit Jézus nekünk ad – és ezáltal bátran kérünk Istentől, és biztosan tudjuk, hogy Isten vágya, hogy válaszoljon nekünk. tudom, hogy Isten nem azért hallgatja meg vagy válaszolja meg imáimat, mert jó vagyok; azért hallgat meg és válaszol, mert Ő jó!

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Szeresd azt, aki vagy, mert Isten a saját kezével teremtett ilyennek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon