Az Atya tudja, mi a legjobb

Az Atya tudja, mi a legjobb

…változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata. —Róm.12:2

Lesznek olyan időszakok az életünkben, amikor Isten olyasmit kér tőlünk, amit nem értünk, vagy amivel nem értünk kifejezetten egyet. Amikor ezt teszi, az azért van, mert valami jót akar nekünk. Az Ő útjai magasabbak a mi útjainknál, és az Ő akarata mindig a legjobb.

Amikor Isten arra kér minket, hogy tegyünk valamit, ami ellentétes az akaratunkkal, emlékezzünk Jézus szavaira: “…Ne az én akaratom, hanem a Tiéd legyen meg” (Luk. 22:42). Ezeket a szavakat nem könnyű imádkozni, de mindig hatalmas hasznot hoznak az életünkben. Ha akarunk valamit, általában nem adjuk fel könnyen. Sok bizalom és megtöretés kell ahhoz, hogy eljussunk oda, ahol Jézushoz hasonlóan hajlandóak vagyunk azt mondani: “Ne az én akaratom, hanem a Tiéd legyen meg”.

A lényeg az, hogy Istennek nagyszerű terve van az életünkkel, de ez a terv megköveteli, hogy feltétel nélkül kövessük Őt. Lehet, hogy arra kér, hogy olyan dolgokról mondj le, amiktől nem akarsz megválni. Lehet, hogy arra kér, menj el olyan helyekre, tegyél meg olyan dolgokat, vagy foglalkozz olyan emberekkel, akik nehézséget okoznak számodra. Lehet, hogy arra kér, hogy bizonyos helyzetekben hallgass, más helyzetekben pedig beszélj. Bármit is kérjen tőled Isten, tedd meg, és vigasztaljon a tudat, hogy engedelmességed közelebb visz Hozzá.


Döntsd el, hogy Isten akaratát mindig a sajátod elé helyezed.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon